Principis

  • Mai es culpabilitzarĂ  a la vĂ­ctima de la situaciĂł d’assetjament.
  • Qui medii la situaciĂł no ha de mostrar agressivitat o utilitzar paraules brusques amb cap de les dues parts per evitar nous conflictes.
  • No s’assenyalarĂ  pĂșblicament a la vĂ­ctima i tots han d’amonestar al que ho faci.
  • No s’ha de responsabilitzar a la vĂ­ctima el fet d’haver expulsat o pres mesures contra algĂș.

ActuaciĂł immediata

En cas d’haver-hi testimonis de l’assetjament, els testimonis han de demanar a la persona assetjadora que canviï el comportament. Han de fer-ho de forma educada i, en mesura del possible, sense interrompre el desenvolupament de l’activitat.

En el cas que la persona assetjadora reaccioni malament (mostrant agressivitat o burla de la situació) o continuï amb el mateix comportament o actitud, s‘informarà l’organització perquù actuï.

Aquesta actuaciĂł bĂ sica Ă©s la que s’espera dels testimonis, si es creu incapaç d’actuar o es dubta de com fer-ho, el mĂ©s adient Ă©s avisar als administradors.

Els administradors es posarĂ  en contacte amb les dues parts i prendrĂ  les mesures oportunes tan aviat com es pugi. Es farĂ  el tot el possible per ajudar a la vĂ­ctima de la forma en quĂš es necessiti.

Contacte amb els administradors

Per informar de l’assetjament, es pot contactar amb l’organitzaciĂł via email tirantlodauderol@gmail.com o, en el cas de ser necessari una actuaciĂł mĂ©s immediata, a travĂ©s d’un missatge directe a uns dels administradors a travĂ©s de Telegram.